Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ : ΚΟΝΤΡΟΛ ΓΙΑ ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΕΣ





Τα κοντρόλ για τον έλεγχο ρολού ή γκαραζόπορτας είναι πομποί μικρής εμβέλειας. Είναι γνωστά και ως τηλεκοντρόλ , τηλεχειριστήρια ή remote control . Τα κοντρόλ ( για ρολά ή γκαραζόπορτες ) ανάλογα με το πως "δημιουργείται" ο κωδικός που εκπέμπουν χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες :

1) Τα κοντρόλ μεταβλητού κωδικού με συνεχή εναλλαγή του κωδικού κάτι που καθιστά μοναδικό τον κωδικό εκπομπής σε κάθε κοντρόλ ( παράδειγμα τα κοντρόλ στις προηγούμενες φωτογραφίες)


2) Τα κοντρόλ σταθερού κωδικού με μικροδιακόπτες. Σε αυτά ο κωδικός "δημιουργείται" από τον συνδυασμό των μικροδιακοπτών που υπάρχουν μέσα στο κοντρόλ (το βέλος στην επόμενη φωτογραφία δείχνει τους μικροδιακόπτες) . Αν και θεωρητικά οι ενδεχόμενοι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί τα κοντρόλ με μικροδιακόπτες τείνουν να καταργηθούν καθώς αντιγράφεται σχετικά εύκολα το σήμα τους (και ο κωδικός που εκπέμπουν) και δεν προσφέρουν ασφάλεια




Ανάλογα με τον κατασκευαστή υπάρχουν κοντρόλ με ένα κουμπί για το άνοιγμα και ένα δεύτερο για το κλείσιμο ή με ένα κουμπί και για τις δύο κινήσεις κάτι που φυσικά διευκολύνει.
Επίσης, υπάρχουν κοντρόλ με δυνατότητα τηλεχειρισμού μιας μόνο εγκατάστασης και άλλα που έχουν τη δυνατότητα ελέγχου περισσότερων και διαφορετικών εγκαταστάσεων (πχ Έλεγχος της συρόμενης γκαραζόπορτας εισόδου με το κουμπί ένα, έλεγχος της πόρτας του εσωτερικού γκαράζ με το κουμπί δύο κλπ) . Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα πολλά κοντρόλ.





Χαλασμένο κοντρόλ ρολού γκαραζόπορτας;

Κοντρόλ για όλους τους τύπους
( ρολό ή γκαραζόπορτα )

Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση :
toacdoor@gmail.com
ή στο τηλέφωνο : 697 6694146